Snijd de ui en de look en blancheer ze even voor in kokend water. Verfris onder koud stromend water. Schil de paprika en de komkommer en haal er de pitjes uit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Kleur de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag. Snijd de tomaten in vier en haal er de pitjes uit. Houd een klein deel van de komkommer en paprika aan de kant. Doe de rest met de tomaten, de ui, de look en de pijnboompitten bij de bouillon en laat 5 tot 6 uur trekken in de koelkast. Doe vervolgens de sherryazijn, de mayonaise, de room en de tabasco erbij en mix alles grondig door. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep uit en garneer met de resterende blokjes komkommer en paprika, verse kruiden en garnalen. Tip : Groentebouillon is nog lekkerder als je die zelf maakt. Zet daarvoor het wit van een prei op met 3 sjalotten, look, peper en zout in een liter water. Laat rustig sudderen gedurende een klein uurtje. Ook selder en venkel doen het goed in een groentebouillon. Recept van Geert Van Der Bruggen