Gebak met sinaasappel en amandelen

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop 180 g malse boter en 180 g griessuiker tot een glad mengsel. Terwijl u blijft kloppen, voegt u een voor een drie eieren toe en daarna achtereenvolgens 150 g gezeefde bloem met 1 zakje gist, 80 g amandelpoeder, 1 koffielepel bitter amandelextract, de fijngeraspte schil van twee ongespoten sinaasappelen en het sap van een sinaasappel. Doe het mengsel in een beboterde en met bloem bestrooide bakvorm. Laat gedurende 50 min in een warme oven bakken, th. 5 (150°C). Laat op een zacht vuur 125 g bloemsuiker smelten in het sap van twee sinaasappelen. Haal het gebak na de baktijd uit zijn vorm en leg het op een rooster die u op een diepe schotel plaatst. Laat het gebak doordrenken met de warme siroop tot het verzadigd is. Heel koel opdienen.

Gebak met sinaasappel en amandelen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

De levensgevaarlijke spin
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Mueslireep met fruit en noten, geglaceerd met yoghurt
Snack
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min - Nagerecht
Bekijk recept