Klop 180 g malse boter en 180 g griessuiker tot een glad mengsel. Terwijl u blijft kloppen, voegt u een voor een drie eieren toe en daarna achtereenvolgens 150 g gezeefde bloem met 1 zakje gist, 80 g amandelpoeder, 1 koffielepel bitter amandelextract, de fijngeraspte schil van twee ongespoten sinaasappelen en het sap van een sinaasappel. Doe het mengsel in een beboterde en met bloem bestrooide bakvorm. Laat gedurende 50 min in een warme oven bakken, th. 5 (150°C). Laat op een zacht vuur 125 g bloemsuiker smelten in het sap van twee sinaasappelen. Haal het gebak na de baktijd uit zijn vorm en leg het op een rooster die u op een diepe schotel plaatst. Laat het gebak doordrenken met de warme siroop tot het verzadigd is. Heel koel opdienen.
Gebak met sinaasappel en amandelen is een recept van Jerryke's Cuisine