Gebakken ananas

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de vanillestokjes open en schraap het merg eruit. Breng het water aan de kook en voeg de suiker, de opengesneden vanillestokjes en het merg toe. Laat koken op een zacht vuurtje tot de vloeistof stroperig en goudkleurig wordt. Verwarm de oven voor op 230°C. Verwijder de kroon van de ananas. Maak de vrucht voorzichtig in zijn geheel schoon. Leg hem in een ovenschotel. Voeg de gember bij de stroop en roer alles goed door elkaar. Giet de geurige stroop uit boven de ananas en schuif in de oven. Laat ongeveer 45 minuten bakken en besprenkel geregeld met water. Haal de schotel uit de oven. Laat afkoelen en snijd de ananas in sneetjes. Overgiet ze met de lauwe of koude stroop. U kunt deze gebakken ananas opdienen met vanille-ijs. Dit is een recept van van Paule Neyrat

Gebakken ananas is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept