Gebakken ananas met vanille

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verwijder de kop en bodem van de ananas, leg hem dan op uw werkblad en versnijd hem overlangs in schijven met een groot mes. Verwijder eventueel de bruine gedeeltes en de harde binnenkant.
- Laat in een kookpot 20 g boter smelten en laat de stukken ananas bruineren aan beide kanten. Flamberen met rum, de druivenpitten toevoegen, het vanille-stokje in de lengte in twee versnijden.
- Besprenkel met ananassap en laat 5 minuten bakken zodat de stukken ananas zacht worden aan de buitenkant en licht knapperig binnenin. Haal de stukken ananas en de druiven van het vuur en hou ze warm.
- Laat de saus slinken tot een lichte siroop en klop op met een nootje boter. Verdeel over de borden met stukjes vanille. TIP: * Een goede ananas moet stevig aanvoelen en zijn bodem moet een frisse geur verspreiden. * In tegenstelling tot wat iedereen denkt, moet een goede ananas niet te zwaar zijn, hij zit dan immers boordevol water.

Gebakken ananas met vanille is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept