Gebakken appelen met slagroom en likeur

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil grote appelen en steek in zijn geheel het klokhuis eruit. Snijd ze aan plakken van ca. 1 cm. dikte. Bestrooi ze licht met bloem. Laat de boter in een koekenpan bruin worden en bak de schijven aan weerskanten lichtbruin. Terwijl u dat doet strooit u er een beetje suiker en kaneel overheen. Giet op of in platte dessertbordjes een klein beetje likeur en draai het bordje zodanig dat er over de hele bodem likeur ligt, een 'spiegeltje' maken heet dat. Verdeel de gebakken appelschijven over de bordjes en daarop tenslotte de (dun geslagen) slagroom. Garneer met een paar gebrande amandelschijfjes die kant en klaar te koop zijn.

Gebakken appelen met slagroom en likeur is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Sangria
15 min
Bekijk recept
Kaiserschmarren met appelstroop-ijsmousse
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept