Gebakken eendenborst met appelen

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes. Bak deze partjes zo'n 10 minuten in een koekenpan met boter. Kerf de vette kant van de eendenborst kruislings in en leg de eendenborst met de vette kant naar beneden in een hete koekenpan. Bak hem gedurende zo'n 6 minuten op de velkant. Bestrooi de bovenkant met zout en peper. Keer vervolgens de eend om en bak de andere kant nog zo'n 3 minuten tot het vlees mooi rose is van binnen.
- Neem nu de eend uit de pan en houd hem warm in aluminiumfolie. Schenk het vet op een eetlepel na uit de pan en bak het fijngesneden sjalotje ongeveer 4 minuten in het achtergebleven braadvet. Voeg de salie, wijn en bouillon toe en kook de saus op een hoog vuur tot de helft in.
- Roer voor het serveren de geklopte slagroom door de saus. Verwijder ten slotte het vet van de eend voor u gaat eten.

Gebakken eendenborst met appelen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Groen sapje
5 min Snack
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Apfelstrüdel
Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept