Gebakken eendenborst met honing en gember

2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de knoflook Schil de gember-wortel en rasp hem fijn. Meng in een kom de honing en gember en pers de knoflook erboven uit. Kerf met een scherp puntig mes een ruitjespatroon in het vel van de eendenborst (het vel wordt dan krokanter tijdens het bakken). Bestrijk de filets met het honing-mengsel. Klop een sausje van de sojasaus, hoisinsaus en gembersiroop. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in reepjes. Overgiet de taugé met kokend water en laat hem uitlekken in een vergiet. Meng een salade van de waterkers, bosui en taugé. Verhit de boter in een koekenpan en bak de eend met het vel naar onderen op matig vuur in 8-10 minuten goudbruin. Keer de eend en bak de andere kant. Bestrooi de filets met zout en peper en laat ze nog 4 minuten bakken. Snijd de filets in plakjes. Verdeel de salade over vier borden, leg de plakjes eend erop en geef het sausje erbij.

Gebakken eendenborst met honing en gember is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept