Hammetje met zuurkool en puree

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de hammetjes mooi bruin in een hete pan. Laat ze verder gaar worden in een voorverwarmde oven van 180°C. Kruid ze goed af met peper zout en oregano. Maak van de aardappelen een lekkere puree. Schil de ajuinen en snij ze fijn. Bak ze in een hete ketel met wat boter. Voeg er dan de zuurkool, jeneverbessen en laurier toe, meng alles goed onder elkaar en blus met witte wijn en laat dat dan rustig sudderen. Als de hammetjes gaar zijn, haal ze uit de oven en blus de pan met vleesbouillon. Doe de zuurkool in een diep warm bord. Leg hierop het hammetje en napeer met een beetje vleesjus. Bestrooi dit alles met een beetje gehakte peterselie. Serveer hierbij de puree en een potje mosterd.

Hammetje met zuurkool en puree is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van hammetje
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle zuurkool met 4 soorten vlees
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hammetje met pruimen van Steven Fontein
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept