- Laat de ananasschijfjes uitlekken en snij er twee in stukjes.
- Snij de ham in reepjes.
- Laat de pruimen uitlekken en wikkel ze in een hamreepje.
- Wikkel de stukjes ananas in de overige hamreepjes.
- Rijg afwisselend een pruim en een stukje ananas aan de spiesjes.
- Bestrijk alles met boter of olie. Gebruik eventueel een penseel.
- Laat de brochettes een 10-tal minuten hevig roosteren onder de hete grill of op de BBQ. Draai ze nu en dan om.
- Serveer de spiesjes met een koude rijstsla. Het presenteert heel mooi als u de gebakken brochettes in een ongesneden brood steekt en zo op tafel zet. Als u kiest voor een miniversie hebt u een lekker aperitiefhapje voor de barbecue. TIP: Gebruik steeds gekookte ham om te verwarmen. Als u gerookte of gedroogde ham opwarmt, smaakt het gerecht veel zouter en verliest het te veel van zijn unieke smaak. Wilt u toch gerookte vleeswaren gebruiken? Voeg ze dan zo laat mogelijk toe."}}