Harira

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

U snijdt het lamsvlees in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Wrijf het goed in met kaneel, cayennepeper en gemberpoeder. Verhit in een grote pan de boter en bak hierin het lamsvlees. Bak de versnipperde ui, gehakte koriander, peterselie en het fijngehakte pepertje bij het lamsvlees. Dan roert u hier de tomatenpuree doorheen en voegt u de linzen en kikkererwten toe. Voeg beetje bij beetje het water toe en roer het geheel goed door. Ook de tomaat mag er bij, in grove stukken. Voeg de saffraan toe en doe het deksel op de pan. Meng door de bloem een beetje water tot het een papje wordt en voeg dit toe aan de soep, om ze te binden. U kan de soep helemaal afmaken met wat citroensap. Doe het deksel weer op de pan en laat de soep zachtjes pruttelen.

Harira is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Harira met harissa
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Harira (2)
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Harira
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Harira
30-60 min -
Bekijk recept

Harira met harissa
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Harira (2)
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Harira
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Harira
30-60 min -
Bekijk recept