Spoel de geweekte kikkererwten. Breng ze aan de kook met zoveel vers water dat ze onder staan en kook ze in ongeveer 1'12 uur gaar. Schuim ze af als dat nodig is. Laat ze uitlekken en bewaar een beetje van het kookwater. Stamp in een vijzel het pepertje, de komijn en een theelepel zout fijn. Hak in een foodprocessor de knoflook fijn, doe er vervolgens de kikkererwten, het pepertje, de komijn en de tahini bij en draai er een gladde puree van. Roer er zout, peper, de olie en citroensap naar smaak door. Als je de humus wat dunner wilt hebben, roer er dan zoveel van het bewaarde kookwater van de kikkererwten door totdat je de perfecte humus hebt. Dat is alles! Met dank aan Miet Ps: ik neem kikkererwten uit blik. En ipv een gedroogd pepertje, een half vers. Of als ik dat niet in huis heb, gewoon tabasco ;). Komijnzaad is veel lekkerder dan konijnpoeder. Even roosteren in een droge pan, en dan is het nog lekkerder.