Humus (volgens Jamie Oliver)

2 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de geweekte kikkererwten. Breng ze aan de kook met zoveel vers water dat ze onder staan en kook ze in ongeveer 1'12 uur gaar. Schuim ze af als dat nodig is. Laat ze uitlekken en bewaar een beetje van het kookwater. Stamp in een vijzel het pepertje, de komijn en een theelepel zout fijn. Hak in een foodprocessor de knoflook fijn, doe er vervolgens de kikkererwten, het pepertje, de komijn en de tahini bij en draai er een gladde puree van. Roer er zout, peper, de olie en citroensap naar smaak door. Als je de humus wat dunner wilt hebben, roer er dan zoveel van het bewaarde kookwater van de kikkererwten door totdat je de perfecte humus hebt. Dat is alles! Met dank aan Miet Ps: ik neem kikkererwten uit blik. En ipv een gedroogd pepertje, een half vers. Of als ik dat niet in huis heb, gewoon tabasco ;). Komijnzaad is veel lekkerder dan konijnpoeder. Even roosteren in een droge pan, en dan is het nog lekkerder.

Humus (volgens Jamie Oliver) is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Toast met makreel en gepocheerd ei
Bekijk recept
Varkenshaas met brie
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Makreel, spinazie en knoflooktoast
Bekijk recept
Lasagne van Jamie Oliver
1u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Avocado hummus
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Omegaburger met tomaten-champignonsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita met minuutsteak en humus
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hummus
Bijgerecht
Bekijk recept