Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in schijven. Pel de uien en snijd ze eveneens in schijven. Wrijf een schotel in met look en boter. Bak de aardappelschijven in geklaarde boter en kruid met peper, zout en tijm. Bak vervolgens de uien en de spekblokjes. Schik de helft van de aardappelschijven in 4 ovenschotels (4 kleinere of 1 grote), verdeel er vervolgens de uien met het spek over en dek af met een tweede laag aardappelschijven. Verdeel de bouillon erover, dek de ovenschotels af met boterpapier en plaats ze in een warme oven (180°C) gedurende 10 minuten. Bak de roodbaarsfilets 2 minuten aan beide kanten, leg ze op de aardappelschotel en strooi er peterseliepluksels over en leg een takje tijm op de visfilet. Plaats de ovenschotel terug 10 minuten in de oven. Serveer in de ovenschotel
In de oven gebakken roodbaars met aardappelen is een recept van Jerryke's Cuisine