Italiaans appelgebak

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
swijze Neem bij voorkeur diepvriesroomboterbladerdeeg dat ontdooid is. Verwarm de oven in 10 minuten voor op 200 graden Celsius. Het ontdooide bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een rechthoek van 10 bij 20 cm. Het deeg in zoveel stukken als personen snijden en met losgeroerde eidooier bestrijken. De deegplakken in de oven in circa 20 minuten mooi bruin bakken. Het bladerdeeg af laten koelen en overlangs doorsnijden. De appels schillen, in partjes en vervolgens in plakjes snijden. De plakjes appel in hete boter samen met de suiker en het kaneel laten kleuren. De appel af laten koelen. Op de onderste plakken bladerdeeg het banketbakkersroom uitstrijken en hier de appelplakjes opleggen. Met het tweede bladerdeegplakje afdekken. Lekker met caramelsaus: gecaramelliseerde suiker, voorzichtig afgeblust met room. Smakelijk !

Italiaans appelgebak is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Fijn appelgebak
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appelgebak Met Maanzaad
30-60 min -
Bekijk recept
Appelgebak Van Bladerdeeg
30-60 min -
Bekijk recept
Pools Appelgebak
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ciabattina-toast met paprikasalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept