Klop de eieren voozichtig los in een maatbeker, vul met water aan tot 2 3/4 dl. Doe alle ingrediënten, behalve de rozijnen, in het bakblik van de broodmachine, houd de volgorde en werkwijze aan zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Voeg de fijngehakte rozemarijn pas na het meel toe. Zet het bakblik in de broodbakmachine en stel het apparaat in op het basisprogramma met, indien mogelijk, rijsstand. Selecteer de korst naar keuze. Druk op start. Voeg de rijnen toe na het piepsignaal, of anders halverwege het kneedprogramma. Duw voor het bakken kleine takjes rozemarijn in het brooddeeg. Neem het brood na het bakproces uit de machine en laat het op een taartrooster afkoelen. Dit brood, verrijkt met eieren en olijfolie en gevuld met rozijnen en rozemarijn, is geïnspireerd op een oud Toscaans recept. Het smaakt vooral heel erg lekker met zachte, romige kaassoorten.
Italiaans brood met rozemarijn en rozijnen is een recept van Jerryke's Cuisine