Italiaans brood met rozemarijn en rozijnen

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de eieren voozichtig los in een maatbeker, vul met water aan tot 2 3/4 dl. Doe alle ingrediënten, behalve de rozijnen, in het bakblik van de broodmachine, houd de volgorde en werkwijze aan zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Voeg de fijngehakte rozemarijn pas na het meel toe. Zet het bakblik in de broodbakmachine en stel het apparaat in op het basisprogramma met, indien mogelijk, rijsstand. Selecteer de korst naar keuze. Druk op start. Voeg de rijnen toe na het piepsignaal, of anders halverwege het kneedprogramma. Duw voor het bakken kleine takjes rozemarijn in het brooddeeg. Neem het brood na het bakproces uit de machine en laat het op een taartrooster afkoelen. Dit brood, verrijkt met eieren en olijfolie en gevuld met rozijnen en rozemarijn, is geïnspireerd op een oud Toscaans recept. Het smaakt vooral heel erg lekker met zachte, romige kaassoorten.

Italiaans brood met rozemarijn en rozijnen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ciabattina-toast met paprikasalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept