Italiaans huwelijk van linzen en Ninoofse witkap

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: Linzen : Kook de groene en de rode linzen apart in ruim water gedurende 30 min. en giet af. Snij de champignons in kleine stukjes, fruit een sjalot en bak de champignons op hevig vuur. Snij de gedroogde tomaten heel fijn. Voeg deze beiden bij de rode linzen. Snij het gerookt spek fijn en bak krokant, voeg deze bij de groene linzen. Kruid alles naar smaak. Risotto: Warm de bouillon voor (blokjes). Snipper 5 sjalotten fijn en braad aan in de olijfolie. Voeg hier de risotto bij en bak deze licht, voeg een takje tijm bij, voeg in kleine porties 2 flesjes Witkap bij, laat absorberen onder koken en doe daarna hetzelfde met de warme bouillon. Dit alles over zowat 20 min. Verwijder de tijm. Schaaf hierover wat Parmezaan kaas net voor het opdienen. Saus: Laat de knoflook en een sjalot fruiten in olie, voeg hier 3 flesjes Witkap triple bij, voeg de rozijnen toe en laat inkoken tot een kwart liter. Zeef en voeg de room toe. Laat nog een paar minuten verder inkoken, neem van het vuur en voeg de saffraan toe. Garnituur : Snij een prei in hele fijne reepjes en frituur even in hete olie. Snij het brood in driehoekjes en bak in olijfolie. Bordschikking: Leg aan de ene kant van het bord dakpansgewijs een laagje groene linzen, de risotto en de rode linzen. Schep aan de andere kant wat saus, leg hierop een bruin gebakken sneetje brood, en hierop wat gefrituurde prei. Smakelijk !!!

Italiaans huwelijk van linzen en Ninoofse witkap is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ciabattina-toast met paprikasalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept