Maak de groenten schoon en snijd de bleekselderij in dunne plakjes, de knolselderij in dobbelsteentjes en de peultjes in ruiten Kook ze afzonderlijk beetgaar in water met wat zout Snijd de artisjokken in dunne plakjes, halveer de komkommer in de lengte, verwijder de pitten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in schijfjes en doe alle groenten in een kom Vermeng de olijfolie met een klein scheutje citroensap, de uitgeperste knoflook en de pesto. Breng de dressing op smaak met zout en peper, schep uit over de groenten en husselen. Zet de salade 20 minuten op een koele plek - niet in de koelkast - zodat de smaken kunnen intrekken Verwijder intussen de korstjes van de kaas, snijd de kaas in luciferdunne reepjes, en maak de pijnboompitjes in een koekenpan op matig vuur omschuddend goudbruin Schep de kaasreepjes voor het opdienen door de gemarineerde groenten Verdeel de salade over 4 borden en strooi de olijven, pijnboompitten en gesnipperde bieslook erover. smakelijk!
Italiaanse groentensalade met kaas is een recept van Jerryke's Cuisine