Bereiding
Plet de tomaat Was alle groenten en snij ze fijn, behalve spinazie (grof) Scheid de basilicumsteeltjes en -blaadjes 1. doe de bonen, laurier, aardappel en geplette tomaat in een pan water en kook ze gaar (voor verse bonen na 20 min, voor gedroogde na minimum een uur)
2. verwarm ondertussen in een pan wat olie
3. fruit de uien, bacon, wortel, selder, venkel, knoflook en basilicumsteeltjes (fijngehakt. op een laag vuurtje met deksel
4. voeg tomaat, courgette en rode wijn toe
5. laat een kwartiertje zachtjes pruttelen
6. Giet de bonen af, maar bewaar de helft van het kookvocht.
7. Laurier, aardappel en tomaten gooi je weg
8. breng de bonen op smaak met peper, zout en olie
9. Voeg in het kokende mengsel spinazie, bouillon en bonen toe 10. stop de gedroogde pasta in een zak, knijp de lucht eruit en bind de zak dicht 11. sla de stukjes fijn 1
2. knoop de zak open en kieper de inhoud in het kokende mengsel 1
3. Laat koken tot de pasta gaar is 1
4. voeg indien gewenst extra bouillon of kookvocht toe om te verdunnen 1
5. breng op smaak met peper en zout 1
6. sprenkel er verse versnipperde basilicum over 17 serveer met parmezan