Italiaanse paella

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Stoof de knoflook, de selder, de wortel en de helft van de ui in 2 el olijfolie. Voeg de scampikopjes, het kruidenbouillonblokje en het laurierblad toe. Blus de bouillon met 1 glas wijn. Zet het geheel onder water, dek af en laat nog 5 minuten koken. Stoof de rest van de ui in een grote pan met 3 el olijfolie. Giet er de rijst bij. Laat even bakken onder voortdurend roeren. Zeef de bouillon en doe die bij de rijst. Dek af en breng aan de kook. Verhit de mosselen en de venusschelpen (zonder water of vetstof) in een pan op een hoog vuur, overgiet met de rest van de wijn en dek af tot alle schelpen opengaan. Haal de schaaldieren uit hun schlep en voeg ze bij de kokende rijst. Zeef het schelpenvocht en doe dat ook bij de rijst. Zorg dat de rijst opnieuw kookt. Doe de inktvis en de erwtjes erbij, roer even en dek af. Zodra de rijst weer kookt voeg je de scampi€™s en de kabeljauw toe. Laat nog even verder sudderen tot de rijst gaar is. Haal de pan van het vuur en meng de saffraan door de paella. Serveer het gerecht in de pan. Dit recept komt uit het kookboek FOOD.

Italiaanse paella is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept