Italiaanse tomatensoep met basilicum-room

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rooster de tomaten in een voorverwarmde oven van 200°C ongeveer 20 minuten. Verwijder het velletje. Verwarm de bouillon samen met de ontvelde tomaten. Verhit wat boter en fruit hierin de knoflook lichtjes aan samen met de stelen van de basilicum. Voeg dit bij de bouillon. Pureer de basilicumblaadjes in een vijzel met wat peper en zout. Pureer de soep met een staafmixer en maak op smaak met wat Balsamicoazijn, peper en zout. Voeg eventueel nog wat water/bouillon toe. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en roer er wat basilicumpasta door. Vul een wijnglas voor 2/3 met soep en vul af met basilicumroom die je over de bolle kant van een lepel over de soep laat glijden. Garneer met wat fijngesneden basilicum of peterselie.

Italiaanse tomatensoep met basilicum-room is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept