Izmir köfte (gehaktballen met tomatensaus)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vermeng het gehakt met de knoflook, de ui, het brood (dat je eerst goed uitgeknepen hebt zodat het meeste vocht eruit is), het ei, de komijn, de gehakte peterselie, zout en peper. Vorm van het gehakt kleine ovale balletjes die in de palm van de hand passen en rol ze even door de bloem. Bak de balletjes (die je een beetje plat hebt gemaakt) in de olie tot ze bruin zijn en haal ze uit de pan. Bak in dezelfde pan heel even de paprika en voeg de tomaten uit blik toe. Laat dit een paar minuten stoven, doe er dan zout en peper bij en breng de saus aan de kook. Leg dan de balletjes in de saus en laat ze ± 1 uur op een kleine pit stoven.

Izmir köfte (gehaktballen met tomatensaus) is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept