Voorbereiding : Laat de kalkoenfilets gedurende +/- 2uur oppervlakkig ontdooien op kamertemperatuur, zodat u ze in reepjes kunt snijden. (Indien deze uit de diepvries komen).Voorbereiding : Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een braadpan en kleur er de reepjes kalkoenfilet goudbruin in. Kruid met cayennepeper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat er vervolgens de fijn gesnipperde sjalot glazig in stoven. Voeg ook de paprikasnippers en champignonschijfjes toe. Schep om met de tomatenstukjes. Meng er de rijst en het vlees onder en schep alles over in een hoge ovenschotel. Verkruimel de blokjes kippenbouillon in 2 soepbollen heet water en giet over de bereiding. Kruid met een snuifje paprika en pili-pili. Schuif dit in een voorverwarmde oven op 200?c en laat dit gedurende 35 minuten koken. De bereiding moet nog wat vochtig zijn. Bak intussen gedurende +/- 7 minuten de merguez- worstjes in een braadpan met 1/2 eetlepel zonnebloemolie. 5minuten voor het einde van de kooktijd van de ovenschotel schikt u de merguez-worstjes op de jambalaya. Afwerking : Dien onmiddellijk op en geef er wat stokbrood bij. Voor de liefhebbers kunt u er Worchestershire- of wat sojasaus op tafel zetten. Weetje: Jambalaya is een eenpansgerecht uit Louisiana (New Orleans), afgeleid van de Spaanse Paella.