Japanse kipsaté (Yakitori)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voeg de ingredienten voor de marinade (sojasaus, mirin, suiker en sake) in een pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Laat de marinade afkoelen en voeg de kipblokjes toe. Laat de kipfilet een half uur marineren. Was de lente-uitjes goed en snijd ze in stukjes van 2 centimeter. Haal de kip uit de marinade, maar bewaar de marinade wel. Steek de kip en lente-uitjes om en om aan de satéstokjes. Verhit op een grillplaat of in een bakpan een beetje olie, grill of bak de stokjes ongeveer 4 minuten aan beide kanten. Verwarm de marinade, schep een beetje over de stokjes heen en bestrooien met geroosterde sesamzaadjes.

Japanse kipsaté (Yakitori) is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Yakitori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip yakitori
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Yakitori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yakitori
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse salade met sesamdressing
25 min
Bekijk recept