Bereiding
Voorbereiding: 1. Groenten, zeevruchten en vlees panklaar maken en zonodig in stukken snijden. Verhit een derde van de olie in de pan en braad de artisjokken, de sperziebonen en paprika aan.
2. Verhit een tweede pan met de helft van de resterende olijfolie en braad het vlees aan. Voeg zout en peper toe en laat het vlees op een laag vuur 10 minuten smoren.
3. Hak de knoflook fijn en bak het in de paellapan in de resterende olie even aan. Voeg de groenten en het vlees toe. Roer de rijst erdoor. Voeg de tomaten en de kalamaren toe zodra de rijs glazig is. Zouten en peperen. Laat het geheel 10 minuten pruttelen.
4. Doe de saffraan in de hete visbouillon en giet die in de pan. Laat het gerecht dan op een laag vuur 10 minuten koken.
5. Verdeel de langoustines over de rijst en laat het geheel nog eens 10 min. trekken totdat de rijst alle visbouillon heeft opgenomen. Garneer naar believen met apart gekookte mosselen. Smakelijk !