Voor the kaastaart, verwarm deoven voor op 180°C. Vet een springvorm bakblik van Ø23cm in Snijd een cirkel van de biscuit die past in het bakblik, snij hem dan doormidden zodat je 2 dunne schijven bekomt. Leg er een op de bodem van je bakblik - de andere schijf kun je in een andere cake gebruiken. Gesprenkel met 1 Elp sinaaslikeur. Meng in een kom, de suiker, sinaaszest, sinaassap en maisbloem. Gebruik eerst een houten lepel, dan de handmixer om er de cremekaas onder te mengen. Breek de eieren een voor een,roer constant zodat de eieren goed vermengd worden. Voeg de vanilla en de overige 2 Elp sinaaslikeur toe aan de bereiding en meng goed. Voeg nu de room toe en meng tot een glad geheel. Giet een derde van het mengsel over de biscuit in het bakblik. Sprenkel er 1/3 van de chocoladestukjes over en effen met een spatel. Herhaal 2x de handeling met het overage mengsel en de chocolade. Plaats het blik in een bakplaat met 2-3mm warm water – dit help tom stoom te produceren gedurende de bereiding. Zet in de oven en bak 50 minuten, of tot de oppervlakte licht goudbruin is. Haal uit de oven en laat geheel afkoelen voor je ontvormt. Intussen maak je de gemarmerde chocolade. Plaats de stukjes witte en pure chocolade elk in aparte kommen en laat smelten over een bain-marie, roer af en toe. Leg een bakplaat uit met plasticfolie. Giet pollepel per pollepel alternerend witte en pure chocolade op de plaat.Laat telkens wat afkoelen. Gebruik je vinger om de lagen te mengen om een marmereffect te creeeren. Plaats in de koelkast om geheel af te koelen. SDnijd de afgekoelde chocolade in stukken. Om te serveren snijd te cake in wiggen, leg op een bord en plaats ere en gemarmerd stuk chocolade op. Giet er room over.
Kaastaart met chocolade en sinaasappel is een recept van Jerryke's Cuisine