Kaastaart uit lotharingen (quiche lorraine)

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Kneed de bloem, boter, 1/2 theelepel zout en ca 1 eetlepel koud water snel tot een soepel deeg en leg dit 1 uur in de koelkast.
- Snijd de kaas in kleine blokjes.
- Snijd het spek in kleine stukjes, bak ze even in een koekenpan, strooi de paprikapoeder erover en laat ze afkoelen.
- Verwarm de oven tot 200 graden Celcius.
- Rol het deeg uit en bekleed de bodem en rand van een lage springvorm ermee.
- Klop de eieren met de slagroom, een snufje zout en de peper.
- Meng de stukjes kaas en spek en de gehakte peterselie er luchtig door.
- Verdeel deze massa over het deeg.
- Zet de taart in de voorverwarmde oven en temper de warmte na een paar minuten tot 175 graden C.
- Bak de taart in 30-40 minuten mooi bruin.
- Serveer de kaastaart warm en snijd hem in punten.

Kaastaart uit lotharingen (quiche lorraine) is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Quiche lorraine met prei
Bekijk recept
Quiche lorraine
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche lorraine
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche lorraine (hartige spektaart)
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spek-kaastaart met ui
370 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete kaastaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaastaart met tomaat en olijven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cheesecake met amandelen en karamel
Nagerecht
Bekijk recept