Kabeljauw in zoetzure tomatensaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de kabeljauwfilet in 4 stukken. Bestrooi de stukjes aan beide kanten met zwarte peper en gember-laospoeder en laat dit ongeveer 10 minuten intrekken. Verhit 1,5 el olie in een pan en fruit de gesnipperde ui (houd een eetlepel ui over voor de gesmoorde witte kool) lichtbruin. Voeg de tomaat, de suiker, het citroensap en de bouillon toe aan de ui. Laat het geheel ongeveer 2 minuten sudderen met het deksel op de pan. Voeg dan de gemarineerde kabeljauwfilet aan het tomatenmengsel toe en laat het gerecht in ongeveer 15 minuten gaar stoven. Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan met een anti-aanbaklaag en fruit de fijngesnipperde ui goudbruin. Voeg hieraan de witte kool toe samen met een mespuntje zout en peper. Smoor het gerecht halfgaar in 5 minuten op een matig vuur. Serveer het gerecht met de gekookte rijst.

Kabeljauw in zoetzure tomatensaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept