Kabeljauw met appel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pers de citroen uit. Bestrooi de kabeljauwfilets met wat peper en zout en sprenkel er het citroensap over. Doe de zure room in een kommetje en meng er de peterselie en bieslook door. Verdeel dit mengsel over de visfilets. Rol de visfilets op en zet ze vast met een houten cocktailprikker. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Verhit 40 boter in een pan en fruit hierin de sjalotjes glazig. Roer er dan de bloem en het kerriepoeder door en giet beetje voor beetje de bouillon erbij. Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat. Breng de saus zonodig op smaak met peper en zout. Leg de visrolletjes in de saus, draai de hittebron laag en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen tot de visrolletjes gaar zijn. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in plakken. Verhit 25 gram boter in een pan en bak hierin de appelplakken aan beide kanten lichtbruin. Leg de appelplakken op een schaal, zet hierop de visrolletjes en giet de saus erover. Lekker met aardappelpuree.

Kabeljauw met appel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept