Was de citroenen en rasp van een citroen de schil en snijd van de andere citroen 4 plakjes af. Pers vervolgens de rest van de citroenen. Wrijf de kabeljauwfilet in met viskruiden (en zout) en verdeel hierover 1 eetlepel citroenrasp. Een en ander gedurende ruim een kwartier laten intrekken. Snipper ondertussen de ui en bak die in 2 minuten in olie of in bak- en braadproduct in een koekenpan. Voeg de fijngesneden selderij, een halve theelepel citroenrasp, 2 eetlepels citroensap en 4 dl water toe. Breng dit aan de kook en leg dan de vis erin. Met het deksel op de pan in ongeveer 10 minuten pocheren (tegen de kook aanbrengen). Roer 1 eetlepel maizena met 4 eetlepels water in een kommetje tot een glad papje. Leg de kabeljauw met een schuimspaan op een voorverwarmde schaal en bind het kookvocht met het maizenapapje. Voeg de fijngehakte peterselie toe, daarna de rest van het citroensap en maak dit af met halfvolle room culinair. Doe de helft van de saus over de vis en garneer een en ander met de plakjes citroen. Serveer de rest van de saus apart. Met brocolli, rauwkostsalade en tagliatelle maakt u van dit alles een complete en overheerlijke maaltijd.