Kabeljauw op Florentijnse wijze

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereid een court-bouillon. Pocheer de kabeljauw in de bouillon gedurende ongeveer 10 min. Maak de spinazie schoon, verwijder de steel-tjes, spoel. Blancheerde spinazie. Laat de spinazie uitdruipen, hak ze fijn. Stoof de spinazie op in de vetstof met de verkruimelde beschuiten, het geutje melk en de kruiden. (Je kunt de verse spinazie vervangen door 500 g diepvriesspinazie, die wel moet worden opgestoofd.) Bereid de kaassaus. Vet een vuurvaste schotel in. Verdeel de spinazie over de schotel. Schik er de vis op. Overgiet met kaassaus. Bestrooi met een beetje kaas. Gratineer in de oven. Dien op met aardappelpuree. Anders: Kabeljauw è la Mornay Dit gerecht is een vereenvoudiging van kabeljauw op Florentijnse wijze. De spinaziebereiding valt weg. Pocheer de kabeljauw, schik die in een schotel en giet er kaassaus over. Gratineer dit alles onder de grill.

Kabeljauw op Florentijnse wijze is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept