Neem 4 kleine trosjes druiven en houd ze apart. Halveer de rest van de druiven en verwijder de pitten. Dep de vis droog met keukenpapier. Bestrooi de vis met peper en zout naar smaak. Smelt de boter met de wijn in een ruime pan en breng het aan de kook. Leg de vis in de pan. Stoof de vis in ± 7 min. op een laag vuur helemaal gaar. Schep de visfilets voorzichtig uit de pan en houd ze warm. Schenk het stoofvocht in een maatbeker en vul het aan tot 2 ½ dl met water. Doe het vocht met het sauspoeder in een steelpan. Breng alles al roerende aan de kook. Voeg de gehalveerde druiven toe en warm ze kort mee. Serveer de saus bij de vis. Lekker met aardappelpuree en broccoli. Tip: Maak de peperroomsaus zelf [color=blue:b0f904d477]Peperroomsaus[/color:b0f904d477] Voor de basis saus:
3.5 dl vleesbouillon, 1 ui, gehakt 2 wortelen (in stukjes), 2 teentjes knoflook (gehakt) 1 laurierblad 3 grote tomaten, in stukken 1 glas rode wijn 100 g spekblokjes 1.5 dl olijfolie 100 g bloem voor de afwerking: 1 dl room 1 el vers gemalen peperkorrels Doe de olie in een grote pan (liefst met antiaanbaklaag) en fruit hierin de ui, knoflook, spek en wortel aan, laat zo'n 10 minuten zachtjes stoven. Voeg al roerend de bloem toe, giet vervolgens de wijn en de bouillon erbij en meng er ook het laurierblad, de tomaten, wat zout en peper onder. Werk af met nog 3 dl water, roer goed en laat op een zacht vuurtje anderhalf uur pruttelen, roer af en toe. Duw nu de saus door een zeef en verdeel in porties, normaal voor 4 personen volstaat 3 dl. de rest kan je makkelijk invriezen voor later gebruik. Afwerking: Verhit langzaam 3 dl basissaus en voeg er de vers gemalen peper aan toe, laat 10 minuten zacht pruttelen. Werk af met de room en serveer meteen. Gaat bij de meeste vleessoorten.
Kabeljauwfilet met romige druivensaus is een recept van Jerryke's Cuisine