Kabeljauwfilet met witloof-roomsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snijd de witlof in kleine ringentjes (ongeveer een halve centimeter). Smelt wat boter in de koekenpan en voeg de witlofringen toe. Laat ze, al omscheppend, 5 minuten bakken. Voeg dan de suiker, slagroom en het scheutje Franse cognac toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes inkoken tot het de dikte heeft van rago?t.
- Breng op smaak met zout, peper en mosterd en eventueel ook nog wat boter.
- Dep de kabeljauw droog en bestrooi de stukken met zout en peper. Haal ze daarna door de bloem. Meng wat boter met olijfolie en bak hierin de kabeljauw gaar en goudbruin.
- Serveer de kabeljauw met de saus bij aardappelpuree. Een droge witte wijn smaakt er lekker bij.

Kabeljauwfilet met witloof-roomsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwvink met citroenjeneverjus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept