Schil de ui en de wortel. Snijd ze in een paar grote stukken. Steek de kruidnagel in een van de stukken ui. Leg de groenten in een pot en overgiet ruim met water. Voeg de tijm toe. Kruid met peper en zout. Breng op het fornuis aan de kook en laat 20 minuten koken zonder deksel. Dit wordt de bouillon waarin we de vis gaan garen. Leg de vis in de bouillon. Zet het vuur onder de pot laag.Laat de kabeljauw gedurende 12 minuten zacht garen. Bak ondertussen de spinazie op in een kommetje in wat boter. Laat de overige boter smelten op het vuur. De boter zal eerst schuimen en zal dan plots een lichtbruin kleurtje krijgen. Haal de boter dan onmiddellijk van het vuur. Voeg de peterselie, de kappertjes en de noten toe. Peper en zout de boter. Schep de vis uit het vocht en droog met wat keukenpapier. Verdeel de spinazie op de borden. Leg de vis op de spinazie. Overgiet met de gesmolten botersaus.