kabeljauwhaas met botersaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de ui en de wortel. Snijd ze in een paar grote stukken. Steek de kruidnagel in een van de stukken ui. Leg de groenten in een pot en overgiet ruim met water. Voeg de tijm toe. Kruid met peper en zout. Breng op het fornuis aan de kook en laat 20 minuten koken zonder deksel. Dit wordt de bouillon waarin we de vis gaan garen. Leg de vis in de bouillon. Zet het vuur onder de pot laag.Laat de kabeljauw gedurende 12 minuten zacht garen. Bak ondertussen de spinazie op in een kommetje in wat boter. Laat de overige boter smelten op het vuur. De boter zal eerst schuimen en zal dan plots een lichtbruin kleurtje krijgen. Haal de boter dan onmiddellijk van het vuur. Voeg de peterselie, de kappertjes en de noten toe. Peper en zout de boter. Schep de vis uit het vocht en droog met wat keukenpapier. Verdeel de spinazie op de borden. Leg de vis op de spinazie. Overgiet met de gesmolten botersaus.

kabeljauwhaas met botersaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met ei en botersaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietengnocchi met salie en sinaasappel
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalen met limoen-beurre blanc
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges met ham, ei en botersaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauwhaasje met chorizo
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaas met haricots verts
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante kibbeling
25 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met asperges en rucolasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept