Voor de saus de sjalotjes, kappertjes en ansjovisfilets heel fijn wrijven en mengen met de tomatenpuree, mosterd, Worcestershiresaus, pepersaus, groene kruiden, paprikapoeder, peper, kerriepoeder en zout. Dit sausje afgedekt een nacht koel wegzetten, zodat de smaken goed kunnen mengen. Twee theelepels van de (zachte) boter met de bloem tot een deegje kneden. De rest in een kommetje wat zachter roeren en het aan het kruidenmengsel erbij roeren. De slagroom aan de kook brengen en het bloem-boter mengsel er in kleine brokjes doorkloppen. De room tot ca. 50 gr. C. laten afkoelen en dan het kruidenbotermengsel erdoor kloppen met de garde, zodat het een fluwelige saus wordt. De saus in een met heet water omgespoelde (en dus voorverwarmde) isoleerkan (die niet voor koffie is gebruikt) warm houden. De kalfsbiefstukjes omwikkelen met een (bijgesneden) plakjes ontbijtspek en dit vastbinden met een stukje keukengaren. In een ruime koekenpan met dikke bodem de bakboter verhitten en hierin de biefstukjes om en om 1 minuut bakken en op laag vuur en onder bewegen aan beide kanten nog 3 minuten bakken. De vleestouwtjes losknippen. Lekker met een dungesneden salade van andijvie met kortgebakken baconreepjes en sjalotkwartjes. Met een mooie gebruineerde toef aardappelpuree en kleine, gekookte en geglaceerde worteltjes (met puntje groen eraan).
Kalfsbiefstuk Met Franse Roomsaus is een recept van Jerryke's Cuisine