De dag ervoor: Snij de sjalot fijn Laat de krieken uitlekken Laat de olie heet worden in een kookpot en bak het kalfsvlees aan alle kanten goudbruin. Voeg de de fijngesnipperde sjalot toe en laat al roerend nog 1 minutje bakken. Doe er dan het kriekenbier en de kalfsfond bij en kruid met rozemarijn, tijm, peper en zout. Dek de pan af en laat op een matig vuur gedurende 1 uur en 10 minuten stoven. Voeg het fijngesneden witloof erbij en laat nog 20 minuten stoven. Doe er dan de krieken bij en laat nog een 2 tal minuten verder stoven en zet koel weg. De dag zelf: Verwarm de kalfsblanquette op een zacht vuur, bind met instandsausbinder en breng op smaak met de honing. Versier de schotel met peterselie en dien op met hertoginnenaardappelen of met kroketjes.
Kalfsblanquette met witloof, gaargestoofd in kriek is een recept van Jerryke's Cuisine