Maak het gehakt aan met het ei en het paneermeel. Voeg er de gemalen kaas aan toe. Kruid met (weinig) zout en peper. Maak er een groot, langwerpig brood van. Verpak het in repen gerookt spek (zorg dat de spekreepjes elkaar goed overlappen en steek ze eventueel vast met houten prikkers). Leg het gehaktbrood in een lichtjes ingevette ovenschaal. Zet het 35 tot 40 minuten in een warme oven van 175° C. Haal de boontjes af, blancheer ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Maak de prei schoon, snij hem in stukken van ongeveer 5 cm. Pel de sjalot en snipper hem fijn. Stoof de sjalotsnippers glazig in olijfolie. Doe er de prei bij en een scheutje water. Laat 5 minuten stoven. Voeg er de boontjes aan toe en laat goed warm worden. Kruid met peper en zout. Laat het gehakt 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij er duimdikke plakken van. Serveer met de groenten. Lekker met gebakken aardappelen.