Warm de olie op in een pan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin op een hoog vuur. Neem het gebraad uit de pan, giet de olie weg en leg het vlees opnieuw in de pan. Strooi er peper en zout op en giet er de witte wijn over. Verlaag het vuur, bak het gebraad gedurende 30 minuten en keer het af en toe om. Doe er zo nodig wat water bij tijdens het bakken. Laat de 3 klontjes suiker smelten in een eetlepel water en maak een karamel. Is de suiker blond, giet ze dan samen met de rum in de pan. Doe het deksel op de pan en laat het vlees nog 15 minuten bakken. Maak tijdens het bakken 8 sneden in de ananas en verwijder de schors. Stroomt er sap uit, doe het dan in de pan. Leg het gebakken vlees op een warme schotel. Leg de ananasschijven gedurende 5 minuten in de saus, zodat ze opwarmen. Voeg ze toe aan de schotel en giet er de saus over.