Kalfsgebraad met ananas

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Warm de olie op in een pan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin op een hoog vuur. Neem het gebraad uit de pan, giet de olie weg en leg het vlees opnieuw in de pan. Strooi er peper en zout op en giet er de witte wijn over. Verlaag het vuur, bak het gebraad gedurende 30 minuten en keer het af en toe om. Doe er zo nodig wat water bij tijdens het bakken. Laat de 3 klontjes suiker smelten in een eetlepel water en maak een karamel. Is de suiker blond, giet ze dan samen met de rum in de pan. Doe het deksel op de pan en laat het vlees nog 15 minuten bakken. Maak tijdens het bakken 8 sneden in de ananas en verwijder de schors. Stroomt er sap uit, doe het dan in de pan. Leg het gebakken vlees op een warme schotel. Leg de ananasschijven gedurende 5 minuten in de saus, zodat ze opwarmen. Voeg ze toe aan de schotel en giet er de saus over.

Kalfsgebraad met ananas is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met witte wijn en oesterzwammen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met jonge worteltjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vitello Tonnato I
Hoofdgerecht
Bekijk recept