Verwijder het vet van het gebraad. Maak de uitjes schoon en laat wat van de erg smaakvolle groene stengels hangen. Schil de wortelen, snijd boven- en onderkant af en was ze. Laat een beetje olijfolie opwarmen in een stoofpan en braad het gebraad aan alle kanten aan. Haal het vervolgens uit de pot en leg het op keukenpapier. Doe de uitjes en worteltjes in de kookpot en laat 5 minuutjes fruiten. Haal ze uit de pot en laat uitlekken. Gooi het vet weg. Los de fond in een glas water op. Leg het gebraad terug in de kookpot. Giet er een half glas witte wijn en de opgeloste fond over. Open de kookpot Laat 45 minuten op een zacht vuur braden. Als de helft van de kooktijd voorbij is, voegt u de groenten toe en draait u het gebraad om. Leg het op de dienschotel. Leg er de groenten rond. Houd warm. Hak de helft van het tuiltje kervel fijn en voeg toe aan de saus. Proef en kruid indien nodig. Dien deze saus apart op. Een recept van Paule Neyrat