Kalfslapjes met witloof, erwtjes en ham

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De erwtjes blancheren in kokend water met een beetje zout. Afgieten, laten schrikken met koud water en laten uitlekken in een vergiet. Het witloof schoonmaken, de bittere kern eruit snijden en grof hakken. De kalfslapjes kruiden met peper en zout en aan beide kanten bakken in de hete boter. Intussen de ham in reepjes snijden. De kalfslapjes in aluminiumfolie warm houden en de hamreepjes in dezelfde boter bakken. Het witloof erbij doen en 10 minuten stoven met deksel. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. De witte wijn erbij gieten en zonder deksel tot tweederde laten inkoken. De erwtjes erdoor scheppen en de kalfslapjes erop leggen om nog even op te warmen.

Kalfslapjes met witloof, erwtjes en ham is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsstoof met venkel en citroen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cordon bleu met Marsala
Hoofdgerecht
Bekijk recept