- Maak de broccoli schoon en snij de stengels van de kroon. Pel de stengels en snij ze doormidden. Kook ze gedurende ca 3 minuten in lichtgezouten water, verfris ze onder de koude kraan en hak ze klein. Kook de broccoliroosjes in het water van de stengels beetgaar. Hou ze warm.
- Snij de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en sij de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op.
- Laat de suiker, samen met 2 eetlepels water, karameliseren. Voeg er, wanner de suiker lichtbruin en stroperig is, het sinaasappelsap bij en laat dit inkoken tot de gestolde suiker opgelost is. Voeg er de peperbesjes en de sinaasappelpartjes aan toe en hou de saus warm. Smelt een nootje boter en bak de lever aan beide zijden. Laat hem vervolgens ca 5 minuten rusten.
- Smelt opnieuw een nootje boter en verwarm er de broccolistukjes in. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de broccolistukjes over 4 warme borden en schik er de lever op. Overgiet met de saus, verdeel de sinaasappelpartjes op de lever en leg er de broccoliroosjes in een kring rond."}}