Dep het vlees droog met keukenpapier, bestuif het met bloem en bestrooi het met peper en zout. Laat de boter bruin worden in de koekenpan en schroei het vlees op tamelijk hoog vuur aan beide kanten dicht. Vervolgens tempert u het vuur en plaatst u een deksel schuin op de pan. Terwijl u het vlees nog eens een keertje omdraait, braadt u het af in hooguit 10 minuten. In die tijd maakt u het sausje. Los de maïzena op in een eierdopje koud water, samen met de kerriepoeder. Breng de bouillon aan de kook en giet, al roerende door de bouillon, de gekruide maïzena erbij. Laat de saus nog 5 minuten doorkoken. Giet de saus op een voorverwarmde schaal en leg er de oesters op. Leg op elke oester een plakje crèmepaté, dat door het hete vlees een beetje gaat smelten. Garneer de schotel en dien ze meteen op. Tip: Nog lekkerder...De crèmepaté kunt u op de volgende manier verfijnen: als ze op kamertemperatuur is, prakt u ze met een vork helemaal los. Voeg vervolgens en flinke scheut rode port toe en roer ze er goed door heen. Vorm met 2 lepels 4 bolletjes en druk ze een beetje plat. Zo gaan ze op het vlees. Het gaat hier om een 'kerstdiner', dus mag een beetje extra werk geen bezwaar zijn. Vraag uw slager of hij de oesters als een tasje opensnijdt. Vul de oesters dan op met lekkere dingen als: Parmaham en mortadella gekookte ham en kaas leverworst en ham gehakt met fijngehakte soepgroenten Sluit het vlees met een houten prikker, maar zorg ervoor dat die zichtbaar blijft en men ze niet per ongeluk in de mond krijgt!
kalfsoesters met heldere kerriesaus en crèmepaté is een recept van Jerryke's Cuisine