Was de spinazie en laat op een matig vuurtje slinken (het water wat aan de blaadjes hangt is voldoende vocht). Laat uitlekken, afkoelen, druk het vocht er goed uit en hak vervolgens fijn. Meng in een kom de gehakte spinazie, parmezaan en ei en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Leg het vlees op een snijplank en snijd het aan één kant in, maar snijd het niet door, zodat er één grote lap ontstaat. Klop het desnoods tussen 2 vellen huishoudfolie met een vleeshamer een beetje dunner. Verdeel het spinaziemengsel over het vlees, maar laat de randen een beetje vrij. Bedek de spinazie met de gekookte ham en rol het vlees op tot een rollade, zodat je het vervolgens kunt opbinden met keukentouw. Bestrooi met een beetje peper en zout. Smelt in een grote braadpan op een laag vuurtje de olie en de boter, voeg de look en salie toe en bak zachtjes tot de look transparant is. Schep de look en salie eruit, zet het vuur hoger en doe het vlees in de pan en bruin het aan alle zijden. Giet de helft van de wijn over het vlees, dek de pan af en laat het vlees gedurende een uur garen op een middelmatig vuur en overgiet het regelmatig met het braadvocht. Doe het deksel van de pan en braad nog een half uurtje zodat het vlees meer kleur krijgt. Haal het vlees eruit en zet het op een warme plaats weg. Doe de rest van de wijn in de pan, roer het braadvocht goed los en laat het even inkoken tot een jus. Snijd de rollade in plakjes en serveer met de jus. Lekker met worteltjes en ovenaardappelen.
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)