- Steeltjes verwijderen van de bladspinazie, goed wassen en laten uitlekken in een vergiet.
- Twee eetlepels olie verwarmen in een wok en de goed uitgelekte bladspinazie zo kort mogelijk roerbakken. Peper en zout naar smaak toevoegen. Af laten koelen en fijn snijden.
- Sjalotjes schillen en fijn snijden.
- De magere kalfslapjes zo plat mogelijk slaan, Ardenner ham en de fijn gesneden bladspinazie erover verdelen. Oprollen en vast zetten met houten prikkertjes.
- Een mengsel van twee eetlepels olie en twee eetlepels roomboter verwarmen in een braadpan en de rolletjes om en om bakken. Sjalotjes even meebakken.
- Ovenstand op 170 tot 180 graden Celsius zetten.
- Ovenschotel beboteren, kalfsrolletjes en sjalotjes hierin verdelen en in het midden van de oven plaatsen. Het bakvocht samen met 1,5 dl bouillon erover gieten, afdekken met aluminiumfolie en in ruim dertig minuten garen.
- Kalfsrolletjes uit de ovenschaal halen en in aluminiumfolie warm houden. Het bakvocht zeven, goed aandrukken tegen de zeefwand en opvangen in een sauspan of koekenpan. Bier en 1,5 dl bouillon erdoor roeren. De in blokjes gesneden kaas toevoegen en al roerende drie minuten verwarmen tot een gladde saus is ontstaan. Op smaak brengen met peper en zout. Kalfsrolletjes en saus over voorverwarmde borden verdelen en garneren met fijn geknipte bieslook.
- Serveren met gebakken krielaardappeltjes en in boter gestoofde jonge peultjes"}}