Verwijder het vet van de stukjes kalfsvlees. Was de courgettes, snijd ze in lange reepjes met een klein mes (verwijder de uiteinden). Schil de wortelen en snijd ze in staafjes. Maak de witte ui schoon en snijd ze in fijne ringen. Pel de tomaten, verwijder de pitjes, snijd het vruchtvlees in stukjes. Laat een pot gezouten water met een takje tijm opwarmen. Laat de stukjes kalfsvlees in een braadpan aan alle kanten goudbruin worden. Haal ze eruit en leg ze op keukenpapier. Leg vervolgens de uiringen in de pan en laat ze fruiten. Laat gedurende 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Voeg de tomaten toe en laat nog 10 minuten koken. Tegelijkertijd legt u de courgettes en wortelen in de pot kokend water met tijm. Laat ze er 10 minuten in liggen. Voeg de stukjes kalfsvlees in de braadpan toe. Giet 2 glazen witte wijn over het vlees. Voeg een beetje zout toe en een koffielepel paprika. Laat 15 tot 20 minuten koken zonder het deksel en roer regelmatig. Laat de courgette en wortelen uitlekken en voeg ze toe in de braadpan. Laat nog 10 minuten koken. Haal het vlees en de groenten uit de pan en leg ze op de dienschaal. Laat het kookvocht inkoken. Kruid met zout, peper en paprika. Giet het vocht over de stukjes kalfsvlees. Een recept van Paule Neyrat