Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan. Hak de gepelde teentjes knoflook en sjalotjes. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes met de knoflook 2 minuten. Voeg de tomaten toe en bak nog 3 minuten. Roer de vleesfond of vleesbouillon erdoor. Snijd het vlees in dobbelstenen of repen. Houd 1 eetlepel amandelen apart en voeg de rest bij het tomatenmengsel. Pureer dit met de staafmixer tot een gladde saus. Verhit de rest van de olijfolie In een braadpan en bak hierin het kalfsvlees lichtbruin. Voeg de helft van de peterselie, peper, zout, witte wijn en tomatensaus toe en stoof zachtjes met deksel 1 - 1,5 uur tot het vlees gaar is. Serveer het gerecht bestrooid met peterselie en amandelen. Vervang kalfslapjes eens door kalkoenfilet of kipfilet. De stooftijd is dan 30 minuten. In plaats van amandelen zijn hazelnoten ook heel geschikt.
Kalfsstoofpotje Met Witte Wijnsaus is een recept van Jerryke's Cuisine