Kalfstong in Madeirasaus

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de ui. Maak de champignons schoon, snij ze in schijfjes en hou de steeltjes bij. Doe de tong in een kom en zet ze onder water. Doe er een halve ui, de champignonsteeltjes, de laurierblaadjes, een 15 tal peperbolletjes en wat tijm en zout bij en breng alles aan de kook. Laat dit zo’n anderhalf uur zachtjes koken met het deksel op de kom. Met een vork kan je makkelijk voelen of de tong gaar is. Als ze gaar is laat het vel ook makkelijk los. Pel de tong terwijl ze nog warm is en snijd ze in dikke plakjes. Voor de saus fruit je de look en de halve gesnipperde ui. Voeg er de tomatenpuree en 3 dl kookvocht van de tong aan toe. Laat dit 10 minuten zachtjes koken en doe er dan de champignons bij. Wanneer deze gaar zijn, doe je er de madeira bij en is de saus klaar om op te dienen. Vooral opgediend met puree is dit gerecht overheerlijk!

Kalfstong in Madeirasaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Haring in tomaten-madeirasaus op brood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillons met paddenstoelen en madeirasaus
1,660 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta-haringsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koekoek met madeirasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van kalfstong, kwarteleitjes en French dressing
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfstong met kroon van rijst
Bekijk recept
Kalfstong met kroon van rijst
Bekijk recept
Kalfstong In Bieslooksaus
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept