Kalkoentagine met courgette

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de ui grof. Snijd de courgette in plakken en abrikoosjes in vieren. Snijd de kalkoenfilet in blokjes van 3-4 cm en kruid ze met de shoarmakruiden en kaneel. Verwarm in een braadpan de Becel Voor koken, (roer)bakken en braden en fruit de ui en knoflook 3-4 minuten zachtjes aan. Schep de kalkoen, courgette, abrikoos, tomaatstukjes en bouillon erdoor. Smoor het gerecht met het deksel schuin op de pan in 30 minuten zachtjes gaar. Schep alles regelmatig om. Breng de tagine op smaak met zout. Lekker met couscous en een groene salade. Vervang de kalkoenfilet door kipfilet. Ook lekker met lamsvlees.

Kalkoentagine met courgette is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Marokkaanse Kalkoentagine.
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoentagine
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept