Kabeljauw met prei/tomatensaus en aardappelpuree

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Stukken bevroren kabeljauw bestrooien met zout en peper. Bloem in een diep bord strooien en vis aan beide kanten in de bloem drukken.
- In een koekepan 2 eetlepels olie verhitten. Kabeljauw in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege voorzichtig keren.
- Intussen prei wassen, schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
- In een pan 1 eetlepel olie verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Prei toevoegen. Ca. 2 minuten zachtjes bakken. Tomaten met sap, kappertjes, suiker en rozemarijn toevoegen. Al roerende aan de kook brengen.
- In een kopje maizena met 1 eetlepel water gladroeren en al roerende aan tomatenmengsel toevoegen.
- Blijven roeren tot het mengsel lichtgebonden is. Op laag vuur nog ca.. 3 minuten zachtjes laten pruttelen.
- Intussen aardappelpuree maken.

Kabeljauw met prei/tomatensaus en aardappelpuree is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept