Kabeljauw met romescosaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder eventuele graatjes uit de kabeljauwfilets met een keukenpincet. Zet de filets in de koelkast tot u ze gaat bereiden. Verwarm de oven voor op 160°C. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan, voeg de amandelen en knoflook toe en bak ze zachtjes tot ze lichtbruin zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart op een bord. Doe de ui in de pan en fruit hem zachtjes tot hij lichtbruin is. Voeg de chilivlokken, tomaten en laurier toe. Schep alles goed om en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel zo'n 10 minuten sudderen, tot de tomaten zacht zijn. Doe intussen de amandelen, knoflook, het brood en de peterselie samen met 1 eetlepel water in de blender. Pureer alles tot een grove pasta en roer deze, samen met nog 2-3 eetlepels water door het tomatenmengsel. Voeg de azijn toe en proef of u nog zout of peper wilt toevoegen. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal, schenk de romescosaus erover, dek de schaal losjes af met aluminiumfolie en zet hem, afhankelijk van de dikte van de vis, 15-20 min. in de oven tot de vis gaar is. Serveer het gerecht direct uit de ovenschaal met eenbeetje gehakte peterselie erover.

Kabeljauw met romescosaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tonijn met romescosaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Makreel met romescosaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde Gamba'S Met Romescosaus
30-60 min -
Bekijk recept
Kip Met Romescosaus
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept