Maak de kabeljauw schoon en bestrooi hem met zout en peper. Pers een van de citroenen en sprenkel het sap over de kabeljauw. Schil en hak de ui, sjalot en knoflook fijn. Was de peterselie. Was de bieslook en hak ze fijn. Smeer een ovenvaste schaal ruim in met boter. Beleg de bodem met gehakte ui en sjalot, leg er de vis op en strooi er de knoflook overheen. Zet de oven op 160 graden C. Maak de champignons schoon en ciseleer ze en leg deze rond de kabeljauw. Doe de wijn in een pannetje, geef er peterselie, tijm en laurier bij, breng het aan de kook en laat 10 minuten trekken. passeer het vocht en geef het bij de kabeljauw. Zet de schaal nu in de oven en laat ze 30 minuten staan. Snij de tweede citroen in schijven. Als de kabeljauw klaar is halen we hem voorzichtig uit de pan en leggen hem op een voorverwarmde dienschaal. Houd deze warm. Passeer het kookvocht. Klop de eidooier door de room en voeg dit mengsel toe aan het kookvocht. Verwarm het onder roeren, maar zorg dat het niet meer aan de kook komt. Leg de champignons om de kabeljauw heen, geef er wat saus over, strooi er bieslook overheen en garneer met schijfjes citroen. Info: Ciseleren Verklaring: Insnijden om het garen te bevorderen of het krimpen tegen te gaan. Het in hoge snelheid in plakjes snijden van o.a. champignons of komkommer.