kabeljauw met wortelsaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- De wortelen schoonmaken en wassen, een beetje van het groen bewaren. 2/3 van de wortelen in kleine julienne snijden. De aardappel schillen, wassen en in kleine blokjes snijden en bij de wortel voegen. De helft van de room erbij en met honing, zout, peper en koriander kruiden. Afgedekt 10 minuten bij 600W verhitten. In die tijd 2x roeren.
- Intussen de vis afspoelen en droogdeppen. De limoen uitpersen en de schil raspen.
- De moten vis met limoensap besprenkelen en met de geraspte schil en zout en peper bestrooien.
- De rest van de wortelen in heel dunne reepjes snijden of grof raspen. Met limoensap besprenkelen. Afdekken en eventjes apart zetten.
- De gare wortelen pureren en de reepjes wortel erdoor mengen en wat fijngehakt loof erdoor mengen. In een brede schaal overdoen en afgedekt nog 3 minuten bij 600W verhitten.
- De moten vis naast elkaar in de wortelsaus leggen. Afgedekt nog 7 minuten bij 600 Watt verhitten.
- De rest van de room stijfkloppen en kruiden met zout, peper en koriander. De kervel erdoor roeren.
- De moten vis met saus en een beetje kervelroom op een bord scheppen. Serveren met rijst of gekookte krieltjes en salade.

kabeljauw met wortelsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Taartje van tongscharfilets op spinazie
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Linguine met wortelsaus en geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met mosterd-wortelsaus
Bekijk recept
Notenburgers met Wortelsaus
0 min
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept